BASECAMP

Ταυτίσου με την Φύση.

BASECAMP

Το BASECAMP δημιουργήθηκε το 2001 από τον εκπαιδευτή ορειβασίας & οδηγό βουνού Παναγιώτη Κοτρωνάρο, με σκοπό να φέρει τον άνθρωπο της πόλης πιο κοντά στο βουνό, την δράση και την περιπέτεια μέσω της εκπαίδευσης και της διοργάνωσης ορειβατικών αποστολών και ταξιδιών εξερεύνησης.
Το όνομα “Basecamp” είναι εμπνευσμένο από την πολύχρονη ενασχόληση του ιδρυτή της εταιρείας με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διεξαγωγή ορειβατικών αποστολών στις μεγάλες οροσειρές του πλανήτη μας, με αποκορύφωμα την πρώτη επιτυχημένη Ελληνική αποστολή στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου τον Μάιο του 2004. Η Κατασκήνωση Βάσης ή αλλιώς το Base Camp φαντάζει πάντα ως η “γη της επαγγελίας” για τον ορειβάτη μεγάλου υψομέτρου καθώς είναι ένα κομβικό σημείο από όπου ξεκινά και το κυριότερο ολοκληρώνεται κάθε προσπάθεια ανάβασης στις κορυφές.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Όραμα μας είναι να συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο, την εμπειρία και τις γνώσεις μας, στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε συνανθρώπου μας που παίρνει μέρος ή παρακολουθεί τις δράσεις μας, να τον εμπνεύσουμε και να τον ενδυναμώσουμε στην προσπάθεια του για την κατάκτηση των δικών του κορυφών, των δικών του στόχων, από το 0 έως τα 8.848m, δίνοντας του παράλληλα την ευκαιρία να ανακαλύψει τις ομορφιές του πλανήτη μας, να ταυτιστεί με τη φύση, να την αφουγκραστεί και να την προστατέψει.

BASECAMP TRAINING

Μέσα από τα μεθοδικά δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης, αποκτούνται οι γνώσεις και οι δεξιότητες για τις δραστηριότητες της ορειβασίας και της αναρρίχησης, από το επίπεδο του ερασιτέχνη χομπίστα μέχρι και του επαγγελματία εκπαιδευτή. 

Η οργανωτική δομή του συστήματος της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης, βασίζεται σε διεθνή πρότυπα που εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα, σε άλλες δραστηριότητες (π.χ το σύστημα PADI για τις υποβρύχιες καταδύσεις). Στην αρτιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, μετουσιώνεται η ορειβατική δράση και η 25ετής εκπαιδευτική εμπειρία του αρχηγού της πρώτης επιτυχημένης Ελληνικής αποστολής στο Έβερεστ, Παναγιώτη Κοτρωνάρου.

BASECAMP TRAVEL

Το ταξιδιωτικό γραφείο BASECAMP TRAVEL, απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, που προτιμούν να εξερευνούν νέους προορισμούς με την κουλτούρα του ταξιδιώτη παρά του τουρίστα και σε ορειβάτες που θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να ζήσουν ενεργά στους ρυθμούς μιας οργανωμένης ορειβατικής αποστολής στις μεγάλες οροσειρές της γης κάτω από την επίβλεψη και καθοδήγηση Ελλήνων αλλά και ξένων οδηγών βουνού.

BASECAMP TECH

Σε κάθε δράση στη φύση, ο άρτιος εξοπλισμός, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα διασφαλίσουν ότι θα απολαύσετε με ασφάλεια τις αγαπημένες σας δραστηριότητες, αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της επιλογής σας. Στο BASECP TECH λειτουργεί επίσης τμήμα ελέγχου και πιστοποίησης καταλληλότητας αναρριχητικού εξοπλισμού εργασιών μεγάλου ύψους με βάση υψηλά διεθνή στάνταρ.

BASECAMP PUBLICATIONS

Η πολυετής ορειβατική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική μας δράση συγκεντρώνεται μέσω της BASECAMP PUBLICATIONS σε εκδόσεις έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής με στόχο την αναμετάδοση της γνώσης και την έμπνευση για τις επόμενες γενιές που θα ταυτιστούν με τη φύση, θα την αφουγκραστούν, θα την προστατέψουν και θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Η Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας και Αναρρίχησης είναι ένα ταξίδι τεσσάρων εποχών σε έναν κόσμο μαγικό με ποτάμια γάργαρα, αρχαία δάση, και βουνοκορφές που κόβουν την ανάσα. Το βουνό σε πλάθει, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και ανακαλύπτεις ποιος είναι ο πραγματικός σου χαρακτήρας.

Μόμτσης Κωνσταντίνος

Γνώση, μοναδικές εμπειρίες, επαφή με τη Φύση και μία νέα οπτική για τον κόσμο και την αξία των βουνών. Αυτή είναι η Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας και Αναρρίχησης και η ευκαιρία που σου δίνεται να γνωρίσεις τον όμορφο κόσμο μας μέσα από τις ορειβατικές αποστολές του Basecamp.

Θάνος Μαργαρίτης